pondělí 4. srpna 2008

Kočky


Inspirace k tomuto obrázku vznikla při jedné návštěvě v paneláku. Kočka paneláková je nejotravnější tvor na světě a je zvyklá žrát z talířku, který patří Vám. Taky je zvyklá ležet na židli, kterou Vám nabídnou. Pokud jí vyženete, nebude se s Vámi bavit a majitele kočky velmi pobouříte. A už Vás nikdy nepozvou a taky už nedostanete bábovku.

Moje dobrá rada: nechoďte na návštěvy.

A co na to sysel?
Syslové milují panelákové kočky, ty totiž nikdy nechodí ven a neloví.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Máme rodinou kočičku Čikitku. Její rodokmen sahá až bůh ví kam, je to krásná Sibiřka z toho nejušlechtilejšího chovu s vybraným chováním, její maminka mnohokrát oslavována na výstavách, její otec největší samec pod sluncem. Dokonalost sama;o) Když jsem si pro ni přijela k odběru, byla na skříni a za žádnou cenu nechtělo to zatracený kotě ke mně slézt. Nakonec ho chovatelka strhla dolů a už hupky dupky jsem si jí odnášela v přenosce se spoustou rad od chovatelky, např.: plochý talířek kvůli fouskům pro barevně rozlišené granule (jednobarevné nepapají) musí zásadně být dostatečně daleko od mističky na vodu, když už bychom jí chtěli dát masíčko, tak pouze čerstvé nakrájené na malé kostičky, prolejzka a škrábadlo by mělo mít vyhrazené prostory, kam by se nemělo dávat nic jiného, procedura česání a kartáčování by měla proběhnout dvakrát denně, zastřihávání drápků jedině s odbornými kleštičkami, atd. asi si to umíte představit.

Hned napoprvé musela nebohá kočička-vévodkyně absolvovat cestu do nového domu. Hodina v metru, hodina v autobuse a pak ještě autem. O detailech stavu po příjezdu pomlčím, nechci tu kompromitovat naši zimní královnu;o) Kočička po týdnu asimilace se poprvé za svůj život dostala ven. Po měsíci chytla svoji první myšičku. Po roce měla třetí vrh koťat. Dnes před domem jsou vyskládaný myšičky, krysy, potkani, křečkové i sem tam kus zajíce – na čerstvý maso si rozhodně stěžovat nemůže, plochý neplochý barevný nebarevný sežere všechno, co jí dáme do misky hned vedle vody, na prolejzku má čtyři metry vysoké stromy, škrábadla má všude možně, česání pouze při hledání klíšťat a rozetírání spreje proti blechám. Paneláková nebo ne, jen co se dostala ven, stala se normální:o)))

Eva D.

Boo řekl(a)...

nu to jo...jakmile se dostane ven tak je každá kočka normální...ale těm panelákovejm co ven nechodí holt hrabe...